Problemy - przepustnica,falowanie,gaśnięcie i w ogóle do d..

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jagawal
    Classic
    • 2012
    • 29

Witam Was,
    chciałbym się do nich wybrać bo mam problem z DPF, ale nie wiem czy warto... czy ktoś z Was słyszał o tej firmie? o tym jak pracują? i czy warto skorzystać z ich usług???

oto link do ich strony http://www.dpf-serwis.pl/o-nas
  • bws34
    Rider
    • 2011
    • 543

Przeszukałem wiele tematów nie tylko naszych forumowy ale też z VW,Seatów i Audi i wszędzie coś się pojawiało ale konkretów żadnych.
    Zacznę od początku:
    Podpiąłem sobie Vaga do samochodu w celu usunięcia błędów itp.Po tym usunięciu w aucie zaczęły falować obroty i mniej więcej w okolicach 1800obr/min auto się zawieszało i po paru sekundach dostawało momentalnego kopa i szło dalej.Każdy praktycznie dojazd do świateł kończy się zgaszeniem silnika i później problemami z zapaleniem (mogę odpalić tylko mając nogę na gazie).Podpiąłem się pod kompa ponownie i wyskoczyły mi dwa błędy o braku dolnej i górnej granicy obrotów przepustnicy których nie mogę usunąć,bo za każdym razem wracają.Nie mogę przez to przeprowadzić adaptacji żeby było ok bo błędy ciągle są.Odpinałem aku na 30 minut i dalej nic,dzisiaj byłem u mechanika który czyścił przepustnicę i to nie pomogło bo adaptacji też nie mógł zrobić.
    Adaptację robię wg opisów z neta tj kanał 098 itp..
    Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryźć,czy już czeka mnie tylko wymiana przepustnicy?
    Czy ściągając przepustnicę i rozkręcając ją żeby dostać się do elektroniki mogę coś zdziałać? Jak pozbyć się tych błędów żeby nie wracały?
    "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• zlociutki999
      Classic
      • 2012
      • 37

Witaj

Miałem podobny problem w Golfie IV.
      Gdy dojeżdzałem do świateł czy zmieniłem bieg na niższy auto mi samoczynnie gasło.
      Miałem wymienione świece, kable itp. Wyczyściłem odmę przepustnicę, problem był dalej ten sam. Okazało się że zalało mi jedną świecę ito było tego przyczyną , spróbuj sprawdzić i zobacz jak to wygląda czy nie jest zalana.

Komentarz

• bws34
        Rider
        • 2011
        • 543

No ale czy świece by sprawiały też że auto w pewnym zakresie jest mułowate? Zauważyłem że trzęsie budą i strasznie falują obroty tylko na gazie,może to coś innego niż przepustnica?
        "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• mariush19
          Rider
          • 2009
          • 634
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

U mnie akurat teraz przy jezdzie bez dodawania gazu z obrotami ponizej 1000rpm lubi sobie szarpnąć, jak tylko zaczynam dodawać gazu już nie szarpie do końca skali obrotomierza. Mam do wymiany przewody, bo wymieniłem świece a przewody zostawiłem a miały już troszkę nadpalone złączki do świec.
          Wtyczke przy przepustnicy sprawdź czy tam coś nie zaśniedziało, robiłeś logi przepływki? świece/przewody kiedy wymieniane? przewody oryginalne?

Komentarz

• bws34
            Rider
            • 2011
            • 543

Kable i świece wymieniane 45kkm temu,nie robiłem logów przepływki,ale spróbuję ją w ogóle odpiąć i przejechać czy coś to da.Z wtyczką powalczę i przepsikam ją jakimś kontaktem czy innym sprayem

[ Dodano: Pią 22 Lut, 13 17:51 ]
            Niestety nic nie dała ingerencja w elektronikę przepustnicy :/ Ale zastanawia mnie fakt że teraz auto faluje tylko na gazie a na benzynie ładnie trzyma obroty bez żadnych wahań,przepustnica przepustnicą ale na benzynie też by się to wtedy działo..
            A i odkryłem że w moim liczniku takie kontrolki jak check itp nie działają.. :twisted:

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

Pracuję...